علت بالا رفتن فشار بار پکیج در حالت خاموش و یا روشن یکی از دغدغه های مهم در برنامه ریزی تعمیرات و نگهداری پکیج به شمار می رود. استفاده از سیستم گرمایشی پکیج دیواری امروزه بسیار متداول و مرسوم است. در واقع پکیج های دیواری به علت مزیت های پر شماری که دارند، جزو پرطرفدارترین سیستم های گرمایش در سراسر دنیا هستند .

کارایی بالا، آلایندگی بسیار پایین، سهولت در همسو شدن با پارامترهای دکوراسیون داخلی، کم هزینه بودن نسبت به کارایی و موارد پرشمار دیگر از علت های محبوبیت این سیستم گرمایشی به شمار می رود اما استفاده از این گرمابخش دوست داشتنی مسلما مشکلات و دردسرهایی نیز به همراه دارد، یکی از این مشکلات ، پیچیده بودن و نسبتا پر هزینه بودن تعمیرات آن است .

پکیج های دیواری چه انواع قدیمی و چه انواع پیشرفته و جدید آن، از قطعات زیادی تشکیل شده اند که هماهنگی بین این قطعات مستلزم پیروی از یک چرخه و کنترل توسط یک مغز هوشمند است. به طور کلی چرخه ها در لوازم خانگی بسیار کارآمد هستند و باعث می شوند نتیجه خروجی از وسیله بسیار دقیق و مطلوب باشد اما یک نقطه ضعف بزرگ نیز دارند ، اینکه اگر یکی از قطعات دچار خرابی شده و از چرخه فعالیت خارج شود، عملکرد کل سیستم تحت الشعاع قرار می گیرد و نتیجه نهایی این است که دستگاه غیر قابل استفاده خواهد بود.

این موضوع باعث می شود اولا دستگاه وابسته به سرویس های دوره ای باشد، دوما در صورت بروز خرابی رفع مشکل پر هزینه باشد. اما این موضوع زمانی بسیار بدتر خواهد شد که اطلاعات مصرف کننده نیز نسبت به مشکلات احتمالی و عملکرد کلی دستگاه پایین باشد. در این متن سعی داریم با صحبت درباره ی برخی مشکلات پکیج، دید شما را نسبت به روند تعمیرات و سرویس های دوره ای پکیج دیواری بازتر کنیم تا در زمان بروز مشکل بتوانید بهترین گزینه برای رفع آن را انتخاب کنید.

علت بالا رفتن فشار بار پکیج در حالت خاموش و یا روشن همچنین فشار پایین پکیج و انواع مسائل مربوط به فشار در پکیج های دیواری موضوعی است که در ادامه به صورت نسبتا مختصر و مفید به آن خواهیم پرداخت.

تقریبا تمام پکیج ها فارغ از برند خود ، با یک الگوریتم مشابه کار می کنند، به این صورت که یک چرخه ی آب بسته دارند که در آن مقدار معینی آب بین رادیاتورها و مبدل در جریان است  آب در مبدل گرم می شود، به رادیاتور می رود، گرمای خود را از طریق رادیاتور به محیط می دهد و بعد از سرد شدن دوباره به مبدل وارد می شود و این چرخه دائما ادامه دارد و یک چرخه باز نیز وجود دارد که آب مصرفی وارد مبدل می شود، پس از گرم شدن به مصرف می رسد و این روند همیشه ادامه دارد.

وضعیت قرار گیری مبدل ها طوری است که آب مصرفی به آب ثابت چرخه گرمایش راه ندارد و این موضوع باعث می شود فشار آب گرمایش در حالت ثابت باقی بماند اما گاهی اختلالی به این چرخه وارد م یشود که فشار را تحت تاثیر قرار می دهد. در ادامه دلایل این مشکل را بررسی خواهیم کرد تا بتوانید در زمان بروز مشکل بهترین راه حل را برای آن پیدا کنید.

پیشنهاد میکنیم مقاله تعمیر پنل کولر گازی را نیز مشاهده بکنید!

علت بالا رفتن فشار بار پکیج در حالت خاموش

علت بالا رفتن فشار بار پکیج در حالت خاموش

علت بالا رفتن فشار بار پکیج در حالت خاموش همچنین علت پایین آمدن آن، هر دو می تواند وابسته به عوامل متعددی باشد و اگر بخواهیم نگاه دقیقی به آن داشته باشیم، تشخیص دقیق علت از عهده ما خارج است و در این زمینه باید از متخصص تعمیرات پکیج کمک بگیریم اما داشتن اطلاعات کافی در این زمینه می تواند به ما کمک کند.

علت بالا رفتن فشار پکیج در برخی موارد می تواند دلیل ساده ای داشته باشد و بدون نیاز به تعمیر و یا تعویض قطعه خاصی قابل حل باشد، مثلا گاهی شیر پرکن نیمه باز مانده و آب به مدار گرمایش اضافه می شود و فشار آب بالا می رود. بدیهی است در این صورت فقط کافی است شیر پرکن را محکم ببندید و تمام. اما در اکثر مواقع همه چیز به این سادگی ها نیست.

علت بالا رفتن فشار پکیج می تواند جدی باشد و خبر از خرابی یک قطعه کلیدی بدهد مثلا اگر شیر پرکن دچار نشتی باشد و آب دائما به چرخه گرمایش اضافه شود، فشار پکیج بالا خواهد رفت .

اگر منبع انبساط خوب کار نکند فشار پکیج بالا خواهد رفت و حتی گاهی مشکل فراتر از تمام این موارد است .

علت بالا رفتن فشار پکیج می تواند وجود یک مشکل اساسی در برد دستگاه باشد که در این صورت برطرف کردن مشکل می تواند هزینه نسبتا سنگینی برایتان داشته باشد .

مورد مهم دیگر از انواع علت بالا رفتن فشار پکیج می تواند سوراخ بودن مبدل اولیه یا ثانویه باشد که در هر دو مورد آب مصرفی به چرخه آب گرمایش راه پیدا می کند و باعث بالارفتن فشار پکیج می شود که رفع این مورد نیز مستلزم پرداخت هزینه نسبتا زیادی است.

موارد دیگری نیز وجود دارد که در ادامه متن حتما به اختصار توضیح خواهم داد.

پیشنهاد میکنیم مقاله تعمیر کولر گازی در جنوب تهران را نیز مشاهده بکنید!

علت بالا رفتن فشار بار پکیج در حالت خاموش

روش پایین آوردن فشار پکیج

علت بالا رفتن فشار بار پکیج در حالت خاموش اینکه چگونه فشار پکیج را پایین بیاوریم از دو زاویه می تواند بررسی شود، اول اینکه چگونه فشار پکیج را پایین بیاوریم تا از آسیب و خطر احتمالی تا زمان تعمیرات اساسی پکیج جلوگیری شود که این موضوعی است که همه استفاده کنندگان از پکیج های دیواری باید با راهکارهای آن آشنایی کافی داشته باشند.

مورد دوم اینکه چگونه یک عیب یابی اساسی انجام دهیم و در پی آن بتوانیم با تشخیص دقیق قطعه ای که دچار ایراد شده را تعمیر و یا تعویض کنیم.

اما گاهی زاویه سومی هم وجود دارد، اینکه متوجه می شویم ایراد اساسی ای وجود ندارد و با یک سری اقدامات ساده مثل رسوب زدایی لوله های رادیاتورها و چرخه گرمایش جواب سوال چگونه فشار پکیج را پایین بیاوریم خواهد بود.

گاهی نیز شرایط بسیار اضطراری تر از چیزی است که فکر می کنید، آنگاه شیر اطمینان به یکباره وارد عمل می شود و با رها کردن اهرم خود تمام آب اضافی داخل چرخه را به یکباره تخلیه می کند تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود. در این حالت تنها آسیبی که متوجه شماست، خیس شدن و آبگرفتگی محوطه زیر پکیج است.

روش پایین آوردن فشار پکیج

خطرات ناشی از بالا رفتن فشار پکیج

علت بالا رفتن فشار بار پکیج در حالت خاموش بررسی خطرات بالا رفتن فشار پکیج از این جهت که بتوانیم اقدامات پیشگیرانه انجام دهیم، بسیار مهم و حیاتی است. از آنجایی که پکیج ها برای گرم کردن از گاز استفاده می کنند و همچنین وجود آیتم آب جوش در گردش باعث خطرساز بودن این وسیله ی پر مصرف است، لازم است قبل از استفاده از آنها تمام نقاط ضعف و خطرساز در پکیج را به خوبی بررسی کرده و شناخته باشیم.

فشار نرمال برای پکیج عددی بین یک تا یک و نیم است. یک برای زمانی که پکیج خاموش و آب سرد است و یک و نیم برای زمان اوج کار پکیج.

سیستم پکیج های دیواری طوری طراحی شده که فشار را بین این دو عدد نگه می دارد، حتی در زمان بروز مشکل قبل از اینکه فشار به دو برسد، منبع انبساط وارد عمل خواهد شد و مشکل قبل از به وجود آمدن مرتفع می شود اما فشار پکیج وقتی نگران کننده و خطرناک است که به عدد سه برسد. عدد سه به ما این پیام را می دهد که فشار بالاست و سیستم هوشمند نیز توانایی پایین آوردن آن را ندارد، در این حالت اگر اقدامی نکنیم ممکن است پکیج برای همیشه از کار بیفتد و حتی دچار ترکیدگی لوله های داخلی شود.

خطرات ناشی از بالا رفتن فشار پکیج

دلایل پایین آمدن فشار پکیج

علت بالا رفتن فشار بار پکیج در حالت خاموش علت پایین آمدن فشار پکیج نیز می تواند برای دستگاه نشان دهنده چالش باشد. همانطور که پیش تر گفته شد عدد یک تا یک و نیم برای بار پکیج قابل توجیه بوده که پایین تر و بالاتر از این بازه نشان دهنده وجود مشکل است.

همانطور که ورود آب اضافی به هر صورتی به مدار گرمایش باعث بالارفتن سطح فشار پکیج می شود، نشت آب از مدار گرمایش نیز فشار پکیج را پایین می برد. علت پایین آمدن فشار پکیج می تواند از عملکرد ناقص و خرابی هر یک از قطعات، شیر انبساط، شیر تخلیه ، برد و مبدل باشد که در نتیجه منجر به اختلال در عملکرد کلی پکیج خواهد بود.

دلایل پایین آمدن فشار پکیج

روش بالا بردن فشار پکیج

علت بالا رفتن فشار بار پکیج در حالت خاموش از روش بالا بردن فشار پکیج فقط زمانی استفاده کنید که پکیج شما در حالت سرد فشاری زیر یک داشته باشد، چرا که در این حالت پکیج به درستی کار نخواهد کرد. قطعا آب ساختمان، خراب بودن یا باد نداشتن منبع انبساط، سوراخ بودن مبدل حرارتی، نشتی لوله های آب و رادیاتور، خراب بودن شیر پرکن پکیج و.. در نهایت منجر به افت فشار پکیج دیواری خواهد بود و رفع آن در اکثر مواقع فقط با یک برنامه تعمیرات دقیق امکان پذیر خواهد بود.

اما گاهی لازم است تا زمان انجام تعمیرات اساسی اقدامات موقتی انجام دهیم. دو شیر با عملکرد متضاد در پکیج وجود دارد که شناخت آنها در رفع مشکلات پکیج بسیار کارآمد خواهد بود. شیر پرکن و شیر تخلیه هر دو این قطعات بدون اینکه نیاز باشد پکیج را باز کنید در دسترس شما قرار دارد.

شیر پرکن یک قطعه چرخان رنگی (معمولا آبی رنگ) زیر پکیج و کنار لوله های ورودی و خروجی آب است. این قطعه در خلاف جهت عقربه های ساعت باز می شود و در جهت عقربه های ساعت یعنی به سمت راست بسته می شود. وقتی شما این شیر را به هر دلیلی باز کنید، در واقع به سیستم پکیج اجازه می دهید به چرخه بسته ی آب گرمایش، آب اضافه کند و این باعث بالارفتن سطح فشار در پکیج خواهد بود.

شیر تخلیه همان طور که از نامش مشخص است، عملکردی دقیقا برعکس شیر پرکن دارد و البته که نقش اصلی آن این است که به عنوان سوپاپ اطمینان عمل کند و فقط در هنگام احتمال خطر و آسیب که در هنگام بالا بودن فشار پکیج وارد عمل شده و با باز شدن بار پکیج را به یکباره پایین بیاورد.

برخی مصرف کنندگان پکیج دیواری از باز شدن یکباره شیر تخلیه تجربه بدی در ذهن دارند، چرا که این شیر معمولا تحت فشار و به یکباره باز می شود و علی رغم اینکه خطر چندانی ندارد، چون تجربه ای شبیه به انفجار را منتقل می کند برای اکثر افرادی که تجربه اش کرده اند، ناخوشایند بوده است.

روش بالا بردن فشار پکیج

مشکلات ناشی از پایین آمدن فشار پکیج

علت بالا رفتن فشار بار پکیج در حالت خاموش مشکلات ناشی از پایین آمدن فشار پکیج تقریبا مشکلاتی اساسی است که عملکرد کلی پکیج را تحت تاثیر قرار می دهد. ثابت نبودن فشار در تمام لوله ها باعث می شود عمل گرمایش مختل شود. یکی از دلایل این موضوع وجود هوا در مسیر آب گرمایش است. برای رفع آن پیشنهاد می شود حتما تمام رادیاتورها را در بازه های منظمی هواگیری کنید.

در برخی مواقع کافی است یک برنامه چک و ارزیابی منظم برای عملکرد پکیج داشته باشیم تا از بسیاری از مسائل همچون مشکلات ناشی از پایین آمدن فشار پکیج و بالا رفتن آن ، مشکلات ناشی از هواگرفتگی و .. جلوگیری شود، اما متاسفانه لزوم انجام سرویس دوره ای در فرهنگ استفاده لوازم خانگی در برخی افراد به صورت کامل نهادینه نیست و تعمیرات را فقط هنگام بروز مشکل لازم و ضروری می پندارند.

مشکلات ناشی از پایین آمدن فشار پکیج

روش تست انبساط پکیج

علت بالا رفتن فشار بار پکیج در حالت خاموش روش تست منبع انبساط پکیج را همه استفاده کنندگان از پکیج باید بلد باشند، چرا که جزو اقدامات اساسی‌ای است که هنگام بروز مشکل در فشار پکیج باید انجام شود. منبع انبساط قطعه کوچکی در قسمت پشتی پکیج شماست که از دو بخش تشکیل شده است، بخش تیوپی و نرم و قسمت تحتانی که سخت است و این قطعه با استفاده از باد داخل تیوپ کوچکی که دارد، قادر به کنترل فشار پکیج است.

زمان اختلال در فشار پکیج شما باید اقدامات کنترلی انجام دهید که یکی از این اقدامات تست منبع انبساط است. البته که کار سختی نیست و تقریبا همه از پس آن بر می آیند.

روی بخش تیوپی منبع انبساط یک سوزن بسته برای خروح باد وجود دارد، شبیه چیزی که در تیوپ چرخ ها برای باد کردن استفاده می شود. برای تست منبع انبساط کافی است با پیچ گوشتی فشار کمی به آن قسمت وارد کنید. در این حالت اگر باد زیادی از تیوپ خارج شد، نشان دهنده آن است که منبع انبساط کاملا سالم است، اما اگر از تیوپ باد کمی خارج شد و یا اینکه آب از تیوپ خارج شد، هر دو این حالت ها گویای وجود ایراد در منبع انبساط پکیج شماست که خود باعث ایجاد اختلال در فشار پکیج خواهد بود.

در این مقاله سعی شد علت بالا رفتن فشار بار پکیج در حالت خاموش و پایین آمدن آن را به طور کامل بررسی کنیم.