نمایندگی مجاز
جهت ارتباط با نماینده محدوده خود جهت اعزام تعمیر کار با شماره های زیر تماس بگیرید:
خدمات قابل ارائه در سرویس کولر گازی
- تعمیر کولرگازی اینورتر
- تعمیر کولرگازی پنجره ای
- تعمیر کولرگازی پرتابل
- شارژگاز کولرگازی
- شارژگاز اسپیلت
- شارژ گاز R22 کولرگازی معمولی
- شارژ گاز R410 کولرگازی اینورتر
- تعویض خازن کولرگازی
- ریموت کولرگازی
- تعمیر برد کولرگازی
- سرویس سالیانه کولرگازی
- تعویض کمپرسور کولرگازی
- رفع آبریزش کولرگازی
- تعمیر فن بلوور پنل داخلی
- تعمیر و نگهداری کولرگازی
- تعویض لوله مویی اسپیلت
- شستشوی اسپیلت
- تامین قطعات کولرگازی
سرویس سالانه کولرگازی در محل
ما در تعمیرگاه نوین سرویس به شما کمک میکنیم نیاز به تعمیرات پیدا نکنید. سرویس سالانه کولر گازی به خصوص قبل از فصل تابستان به شما کمک میکند تا در طول فصل پر مصرف نیاز به تعمیرات را به حداقل برسانید.
در ادامه نکات مربوط به سرویس و استفاده صحیح از کولر گازی را از زبان تعمیرکار متخصص تعمیرات کولر گازی و اسپیلت برایتان جمع آوری کرده ایم تا با رعایت آن ها نیازی به تعمیرات پیدا نکنید:
- هنگام استفاده از کولرگازی پنجره ها را با پرده یا برچسب بپوشانید
- دستگاه خود را حتی الامکان سالیانه سرویس نمایید.
- اتاق خوابها را از 25 درجه سانتی گراد خنک تر نکنید.
- جهت افزایش بازدهی میتوانی کمپرسور خود را تبدیل به احسن نمایید.
- هنگام استفاده کولر گازی، از دستگاههای رطوبتگیر استفاده ننمایید.
- اطراف کولرگازی را به درستی درزگیری نمایید
- قرار دادن اسپیلت در معرض نور خورشید بپرهیزید.
- از کولر گازی در زمان های امکان استفاده نکنید.
سرویس اسپیلت در محل
همانند کولر گازی، اسپیلت نیز نیاز به سرویس سالانه دارد. در ادامه به بررسی عملکرد تعمیرکار مجاز نوین سرویس در هنگام سرویس اسپیلت در محل میپردازیم:
- شستشوی فیلترهای یونیت داخلی اسپیلت
- شستشوی اواپراتور یونیت داخلی کندانسور یونیت خارجی اسپیلت
- کنترل کلیه قسمتهای الکترونیکی و برقی اسپیلت
- بررسی وضعیت عملکردی دستگاه در حالت دلخواه اسپیلت شما در محل
شستشوی اواپراتور کولرگازی و اسپیلت
شستشوی اواپراتور کولرگازی و اسپیلت از مراحل سرویس سالانه این دستگاه به شرح زیر است:
ازت بهترین شستشو دهنده سیکل برودتی میباشد.
اما گاهی از محلول شیمیایی مانند توزن و غیره توسط تعمیرکاران استفاده میشود که توصیه نمیگردد چون احتمال رطبت در آن وجود دارد.
در مراحل شستشوی اواپراتور کولرگازی برای راحتی کار سیکل کولر به دو قسمت مجزا تقسیم میشود :
کندانسور
اواپراتور به همراه لوله مویی و لوله مکش که به هم متصل هستند .
کمپرسور شسته نمیشود مگر در موارد خاص .
برای شستشوی اواپراتور بدین ترتیب عمل میکنیم که یک رابط ( شیر سوزنی ) از طرف لوله مویی به آن لحیم کرده و کپسول ازت را توسط یک شیلنگ متصل میکنیم.
سپس به مدت 5 تا 10 ثانیه شیر روی کپسول ازت را باز و بسته میکنیم ، این عمل را چند بار تکرار میکنیم تا رطوبت و روغن موجود در لوله مویی و اواپراتور از طریق لوه مکش خارج می گردد.
برای شستشوی سیکل اگر از مواد شیمیایی مانند توزن استفاده میکنید باید از یک کمپرسور یدکی کمک بگیرید که بتواند محلول مربوطه را با فشار هوا وارد سیکل کند و آن را خارج نماید.
برای شستشوی کندانسور مانند اواپراتور عمل میکنیم با این تفاوت که شیر سوزنی را به خروجی کندانسور متصل میکنیم ، چون فیلتر در خروجی کندانسور است.
پس از شستشوی سیکل تمام اتصالات باز شده را دوباره با سیم جوش نقره ای جوشکاری میکنیم.
سیکل جهت ایجاد فشار در آن برای نشت یابی و اطمینان از جوشکاری آماده میشود.
چگونگی شارژ کولر گازی در محل
گیج های فشار به همراه شیلنگ های مخصوص آنها
تجهیزات جوشکاری
پمپ وکیوم
انواع رابط ها
آمپر متر
انبر کور کن
ابزار مربوطه مانند لوله مویی بر ، آچارها ، پیچ گوشتی و…
کپسول گاز
نصب کولرگازی
نکات مهم هنگام نصب کمپرسور کولرگازی به شرح زیر است:
- رعایت کردن فاصله ها اطراف واحد خارجی.
- حتی الامکان سایه بان داشته باشد.
- بالای وسایل گازسوز و درب خروجی نصب نشود
- در صورت نیاز از لرزه گیر منجیت یا واشر فنری
- در جایی نصب شود که پرتاب باد حداکثر پوشش محیطی را داشته باشد.
- حتما از پمپ وکیوم برای تخلیه هوا و از کپسول ازت استفادع کنید
- حداکثر طول مجاز برای لوله کشی 10 متر و حداکثر ارتفاع 5 متر میباشد.
- رعایت کردن فاصله های اطراف واحد داخلی.
- اگر دیوار پیش ساخته و گچی باشد با احتیاط سوراخکاری کنید
- اگر دیوار از آجر سفا باشد ازحالت چکش دریل استفاده نکنید.
- اگر دیوار کاذب باشد از پیچ خودکار مناسب استفاده کنید.
- جهت سوراخکاری از برای لوله و کابل از گرد بر مناسب استفاده کنید.
- سوراخ کمی شیب به بیرون داشته باشد.
- در هنگام عبور لوله از دیوار خروجی آب در پایین قرار میگیرد.
دلایل برخی مشکلات کولر گازی
یکی از مشکلات رایج کولر گازی، که اغلب کاربران با آن مواجه میشوند این است که کولر گازی خنک نمیکند. عوامل بسیاری در بروز این مشکل موثر هستند، از خرابی کمپرسورها گرفته تا لولههای کثیف. به همین دلیل، در هنگام مواجه با چنین مشکلی نباید به دنبال ایراد در یک قطعه خاص باشید، باید تمامی عوامل را بسنجید. موارد زیر از دلایل خنک نکردن کولر گازی است:
• نشت گاز فریون
• یخ زدن کویل اواپراتور
• کثیفی کندانسور
• خرابی فن کولر
• خرابی موتور کولر گازی
• و علل دیگر
یکی از مشکلات کولر گازی نشت گاز است. همانطور که گفتیم اصلیترین دلیلی که، باعث میشود کولر گازی خنک نکند مربوط به نشتی گاز فریون است. فریون کولر گازی، در اصل یک نوع گاز خاص یا یک ماده خنک کننده است، که توسط کمپرسور فشرده شده، گرمای خود را از دست داده و به مایع تبدیل میشود. مایع ایجاد شده در کندانسور خنک شده و سپس طی پروسهای، سرمای خود را به محیط میدهد.
انواع گاز کولر گازی در بازار به دو دسته گاز مبرد R22 و R410 تقسیم میشوند. اگر کولر گازی دچار نشتی گاز شده باشد، دیگر توانایی خنک کردن محیط را نداشته و در نتیجه کولر نیز باد خنکی به محیط نمیدهد.بسیاری از افراد متوجه نشتی گاز از جمله گاز فریون نشده و گمان میکنند میزان گاز کم است، به همین دلیل آن را دوباره و دوباره شارژ میکنند. عدهای از کاربران نیز، گمان میکنند شارژ گاز فریون میتواند مانع از نشتی شود. اما شارژ گاز، راهکار این مشکل نیست و باید برای رفع نشتی به سراغ یک متخصص در این زمینه بروید.
متخصص باید محل نشتی را پیدا کرده و آن را درست کند. این فرایند میتواند طولانی و هزینهبر باشد به ویژه وقتی گاز، بیشتر از یک نقطه نشت کرده باشد.
کویلهای کندانسور که در محیط بیرونی قرار دارند، بیشتر از بقیه اجزای کولر در معرض آلودگیها قرار میگیرند. گاز کولر گازی، بعد از بیرون آمدن از کمپرسور از فن و کندانسور میگذرد و حرارت خود را از دست میدهد. این نکته را هم به یاد داشته باشید که، کندانسور یا فن بیرونی، وظیفه انتقال گرمای خانه به محیط بیرون را دارد. اگر این بخش از کولر گازی با آلودگی پوشیده شود، هوای گرم از خانه خارج نشده و به کمپرسور فشار زیادی وارد میشود.
این موضوع، یکی از مشکلات رایج کولرهای گازی در شهرهای بزرگ به حساب میآید. به عبارت دیگر آلودگی کندانسور انتقال گرما را کند میکند و باعث میشود کولر، برای انجام کارهای خود انرژی بیشتری مصرف کند و قطعات بیشتری را به کار بندازد، این مسئله تنها باعث افزایش استهلاک کولر گازی میشود. هنگامی که کندانسور کثیف باشد، حتی بعد از شارژ گاز فریون نیز، دستگاه محیط را خنک نخواهد کرد.
یکی از اصلیترین قطعات کولر، که خرابی آن میتواند در کارکرد دستگاه اختلال ایجاد کند فن است. هر کولر گازی دو فن دارد که یکی از آنها، هوای درون اتاق را از روی سیم پیچهای اواپراتور رد میکند و دیگری هوا را از روی کندانسور یونیت خارجی عبور میدهد تا گرمای جذب شده را به بیرون از ساختمان هدایت کند.
اگر هر کدام از این دو فن خراب باشند جریان هوا ضعیف و کولر با مشکل مواجه میشود. اگر به این مشکل رسیدگی نشود، کل سیستم از کار میافتد باید بدانید کار نکردن فن کولر گازی، میتواند دلایل زیادی داشته باشد. در اولین قدم میتوانید خازن را بررسی کنید.
ومین قدم بررسی رله برد فن کولر گازی است، این قطعه وظیفه تامین ولتاژ مورد نیاز قطعات کولر را بر عهده دارد. اگر تمام موارد بالا را بررسی کردهاید اما هنوز، علت کار نکردن فن کولر گازی را نمیدانید، باید سنسور کنترل دما را چک کنید. فن کولر گازی را میتوان تعمیر و یا تعویض کرد، این بستگی به مشکل قطعه و البته تشخیص تعمیرکار دارد.
گاهی اوقات باید، علت کار نکردن فن کولر گازی را در موتور دستگاه جستجو کرد. برای عیب یابی این قطعه کافیست، پروانه فن را با دست بچرخانید. اگر میبینید که پروانه نمیچرخد، باید برای برطرف کردن مشکل، موتور را به طور کامل تعویض کنید. زیرا بلبرینگهای موتور سائیده شدهاند. اما اگر پروانه بدون هیچ مشکلی میچرخد، باید جریان برقی که به موتور فن میرسد را بررسی کنید. اگر مشکلی در جریان برق وجود ندارد، این موتور است که ایراد پیدا کرده و باید تعویض شود.
گاهی اوقات کولر گازی خاموش نمیشود و نمیتواند دستورات لازم را از سیستم کنترل خود دریافت کند. این مشکل، میتواند به دلیل خرابی و یا معیوب بودن ترموستات باشد. این قطعه برای کنترل کردن میزان دمای ولتاژ کمپرسور و فن کولر گازی به کار میرود، در صورت وجود مشکل در اتصال، ترموستات ولتاژ را به صورت دائمی به کمپرسور فرستاده و اجازه خاموشی به کولر را نمیدهد.
ترموستات کولر گازی به دو دسته مکانیکی و الکترونیکی تقسیم میشود. اگر ترموستات کولر از نوع جدید و قابل برنامهریزی است، بهتر است قبل از دستکاری تنظیماتش یا دفترچه راهنمای دستگاه را بخوانید یا با یک تعمیرکار تماس بگیرید.
کولر گازی شما هوای خانه را میگیرد و این هوا باید جایی تخلیه شود. کار لوله در سیستم کولر گازی دقیقا همین است. لولهها این رطوبت را به پَن یا سینی میریزند و در نهایت از سیستم بیرون میبرند. اگر لوله در هر قسمتی از این مسیر گرفته باشد یا سینی از آب پر شده باشد، آب میتواند به سیستم برگشته و به آن آسیب بزند. علت بوی بد کولر گازی همین بازگشت آب و راکد ماندن آن است. همچنین برای جلوگیری از رفع بوی بد کولر گازی، باید هر چند وقت یکبار لولهها و سینی کولر گازی را کنترل کنید و در صورت وجود مشکل و کثیفی آن را تمیز کنید.
ازدیاد آب در سیستم دیوارها، سقف و وسایل خانه شما را خراب خواهد کرد و اگر به آن رسیدگی نکنید، باعث رشد کپک و قارچ در محیط میشود. پس سرویس کولر گازی باید به طور مرتب انجام گیرد.
اگر لولهها، مجرا و سینی کولر گازی تمیز هستند، باید اشکال را در قسمت دیگر، یعنی فیلترها جستجو کنید. برای عملکرد بهتر و بیشتر کولر، باید هر چند وقت یکبار زمانی را برای تمیز کردن فیلتر بگذارید. فیلترها جلوی ورود گرد و غبار همراه هوا را میگیرند، اما خود نیز به مرور زمان کثیف شده و هر از گاهی نیاز به نظافت دارند.
یکی از سوالاتی که برای اغلب کاربران رخ میدهد، این است که چرا کولر گازی خود به خود خاموش می شود؟ عوامل مختلفی میتواند، باعث چنین مشکلی شود که در ادامه، به شرح آن میپردازیم.
اتصالات و کابل کشی برق: گاهی تنها عامل خاموش شدن ناگهانی دستگاه در حین کار، اتصالی در کابل کشی ساختمان است. برد نیم سوز شده است: شاید بتوان از برد، به عنوان مغز کولر گازی نام برد. زیرا این قطعه فرماندهی قطعات را بر عهده داشته و دستورات را به بخشهای مختلف میفرستد. با خرابی برد، کولر بعد از مدتی خود به خود خاموش شده و یا در مواردی دیگر روشن نخواهد شد.
کمپرسور خراب شده است: کمپرسور از قطعات اصلی، کولر گازی است تا این قطعه استارت نزند دستگاه نیز کار نخواهد کرد. اگر کولر را روشن کرده و میبینید که دستگاه، دقایقی بعد از روشن شدن از کار افتاده و خاموش میشود، کمپرسور مشکل پیدا کرده است.
هنگامی که بخار به مایع تبدیل میشود، کولر گازی آن را از یک ناودانی رد کرده و به لولههای درین رسانده و سپس از دستگاه خارج میکند. اما گاهی اوقات این قطرات، به جای خروج از دستگاه از پنل داخلی نشت میکنند. حال سوال اصلی اینجاست که، دلیل نشت آب از داخل کولر گازی چیست؟
اشاره کردیم که، قطرات آب حاصل از سرد شدن رطوبت هوا و میعان، از طریق ناودانی یا همان سینی تخلیه به سمت لولههای درین میروند. در عین حال هوایی که به داخل پنل میرود، دارای ذرات و گرد و غبار ریزی بوده که با رطوبت داخل ناودانی ترکیب شده و به جرم تبدیل میشوند. این جرمها باعث گرفتگی خروجی سینی شده و باعث ریزش آب از پنل میشود.
یکی از قطعاتی که شاید نقش آن، در عملکرد کولر گازی به چشم نیاید فیلتر آن است. کار این قطعه، گرفتن گرد و غبار ذرات هوا بوده و تمیزی آن میتواند عملکرد دستگاه را افزایش دهد. اگر فیلتر کولر گازی کثیف باشد، هوا در داخل دستگاه به خوبی جریان نداشته و کولر یخ میزند. بعد از خاموشی کولر، یخ آب شده و چکه چکه بیرون میآید. نیازی به تعویض فیلتر کولر گازی نیست، شما میتوانید با کمک دفترچه راهنمای دستگاه این قطعه را بیرون آورده و تمیز کنید.
کم شدن میزان گاز مبرد، تنها روی مقدار و قدرت خنکی دستگاه تاثیر نمیگذارد. با کم شدن میزان گاز مبرد، پنل و لولههای فین یخ میزند. با خاموشی کولر، این یخها آرام آرام آب شده، به داخل ناودانی ریخته و از پنل خارج میشود. با سرویس دورهای به موقع، میتوانید از کم شدن میزان گاز و یا نشت آن آگاه شده و جلوی رخ دادن این مشکلات را بگیرید.
شاید جالب باشد بدانید که، در داخل سیستم کولر گازی، همیشه مقداری آب وجود دارد. خود کولر با انجام پروسههایی، این مقدار آب را تخلیه میکند. اما اگر مشکلی در این پروسه رخ دهد و آب از مسیر چرخه خارج شود، در نهایت از پنل و یا دریچههای دیگر چکه خواهد کرد.
اگر به دنبال راه حل برای نشتی آب از کولر هستید می توانید با مقاله چرا کولر گازی آب می دهد؟ این مشکل را به راحتی رفع کنید.
اغلب مدلهای مختلف کولر گازی، از قابلیت بی صدا بودن برخوردار هستند. پس اگر در حین کار دستگاه، صداهایی عجیب و غریب از آن میشنوید، باید این نشانه را جدی گرفته و آن را تعمیر کنید. علت صدای کولر گازی می تواند از موارد زیر باشد:
کندانسور را بررسی کنید
کولر را بررسی کرده و میبینید که به طور طبیعی کار میکند اما صدایی ناهنجار میدهد. در کولرهای اسپلیت یا دو تکه، پنل خارجی، بیرون از خانه قرار دارد. گرمای موجود در پنل خارجی، باعث میشود این قطعه به پناهگاه و لانه پرندگان تبدیل شود. پس اگر سروصدای زیادی از کولر شنیدید، یک چراغ قوه برداشته، پنل را چک کرده و هرگونه جسم خارجی را از آن خارج کنید.
کولر گازی تراز نیست
تراز نبودن هر وسیله الکترونیکی، میتواند روی کارکرد آن تاثیری منفی بگذارد. تراز نبودن پنل داخلی و حتی پنل خارجی، باعث سروصدای غیر عادی دستگاه خواهد شد. بهتر است برای رفع این مشکل، از یک تعمیرکار کمک بگیرید.
یکی از سوالاتی که، برای اغلب کاربران رخ میدهد این است که، چرا کمپرسور اسپیلت کار نمی کند؟ قبل از پاسخ به این پرسش، باید بگوئیم که کمپرسور در واقع، همان موتور دستگاه است که وظیفه گردش گاز فریون در سیستم کولر گازی را دارد.
با عدم سرویس به موقع و استفاده مداوم از دستگاه، سیمهای آن پس از مدتی پوسیده شده و دیگر نمیتوانند برق را به کمپرسور برسانند. در نتیجه کمپرسور نیز روشن نخواهد شد.
همانطور که اشاره کردیم، برد مانند مغز دستگاه عمل کرده و وظیفه تامین ولتاژ فن و کمپرسور را دارد. پس با خرابی برد، ولتاژ کمپرسور نیز تامین نشده و این قطعه روشن نمیشود و تعمیر کولر گازی باید انجام شود.
خازن قطعهای است که روی، کمپرسور نصب شده و این قطعه را راه میاندازد. با خرابی این قطعه، خبری از کار کمپرسور نخواهد بود.